Plan & Bygg

Plan & Bygg

Hjelp, jeg skal bygge hytte! Det var litt den følelsen jeg hadde tilbake i 2007 da jeg kjøpte tomt. Lærekurven var ekstremt bratt i forhold til alt som måtte til. Planlegging, søknader, avtaler, leveranser, gjenomføring og ferdigstillelse. Jeg kom i mål til slutt, men det ble flere overraskelser på veien. Her kan du se bilder og lese om prosjektet mitt.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden.

Her skal vi bygge og her skal vi bo

Første besøk på tomta en tåkete dag i mai var litt nedtur. Vinteridyllen fra visningen noen måneder tidligere var borte og alt det snøen hadde skjult var kommet frem. Det var ikke så lett å forestille seg hvordan det kan bli når man er ferdig den gangen.

Noen år senere ser det slik ut. Et koselig hyttetun ved inngangen til Jotunheimen.

Planlegging er halve morroa

Våren 2007 blir brukt til planlegging og utallige utkast til forskjellige planløsninger ble vurdert. Hvor stor skal hytta være, hva er behovet mitt, materialvalg og møblering og ikke minst hvor langt kan man strekke seg økonomisk? Det var fryktelig mange valg som måtte tas. For å gjøre en veldig lang historie kort, slik ble planløsningen til slutt. Vel, ikke helt sant. Kjøkkenet fra byggeåret ble byttet ut i 2020. Tegningen under viser det et nye kjøkkenet.

Sluttresultatet er en relativt kompakt hytte på 90m2, men den føles både romslig og innholdsrik. Det første som møter deg er en ganske stor gang, dette bidrar til den romslige følelsen som følger deg videre ut i stua hvor det er luftig og høyt under taket og hvor utsikten mot Jotunheimen og Bitihorn var viktige faktorer i forhold til plassering av vinduer og vinkling av hytta.

Jeg har selv tegnet hytta og fikk den produsert i Litauen. For så vidt greit, men jeg ville ikke gjort det igjen. Da jeg skulle bygge anneks noen år senere valgte jeg heller å bruke lokale håndverkere.

Et anneks er løsningen på så mangt

Hytta har vært en suksess. Den har vært mye brukt, men etter 10 år med hytte meldte behovet seg for et anneks/gjestehytte. Både for ekstra bodplass, men også for å huse et gjesterom med sofagruppe og sengeplasser. Greit å la gjester ha et sted å trekke seg litt tilbake når man er mange på hytta samtidig.

Da var det tilbake til tegnebrettet. Analyse av behov, utkast til plantegning og ikke minst plassering på tomta. Her måtte slamavskiller til slutt flyttes for å få optimal plassering. Mange utkast og vurderinger senere så ble dette resultatet. Et anneks på 40m2 som både skal dekke behovet som gjestehytte, lagringsplass og hobbyrom.

Annekset og hytta er bygget i samme stil og resultatet har blitt et koselig hyttetun.

Hytta blir til

Klikk/sveip på bildekarusellen under for å se byggingen steg for steg.

Grunnarbeider på tomten har startet.
Klart for støp av såle.
Sålen er ferdig.
Hytta ankommer på lastebil.
Hytte modulene heises på plass.
Hytte modulene heises på plass.
Hytte modulene heises på plass.
Hytta tar form
Hytta tar form
Beising av vegger. Jotun interiørbeis 2 deler drivved + 1 del valnøtt.
Beising av vegger. Jotun interiørbeis 2 deler drivved + 1 del valnøtt.
Snart ferdig med hytta innvendig.
Den ferdige hytta. Nå med varmepumpe.
Slik så det ut på hyttetomten i 2008.
Dette er 12 år senere.

Annekset blir til

Klikk/sveip på bildekarusellen under for å se byggingen av annekset, steg for steg.

Timelapse video

2 kommentarer til «Plan & Bygg»

  1. Flott hytte og anneks og mange nyttige tips i bloggen. Lurte på hvilket tegneprogram du brukte for å planlegge?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *