Det perfekte hyttekontoret

Året før pandemien sto annekset ferdig. Primært for å huse gjester og et sted ungdommen kan være i når de er på hytta. Annekset var inspirert av en hotellsuite og har eget bad, oppholdsrom med seng, sofagruppe, tv og skrivebord. Akkurat det siste skulle vise seg å være genialt når hjemmekontor og hyttekontor plutselig ble den nye normalen. Hvem skulle tro det i 2019…

Jobb i annekset, fritid i hytta

Å sitte ved spisebordet på hytta går greit når man er alene, men straks man er flere på hytta oppstår det samme problemet man har hjemme. Man trenger et eget sted man kan jobbe uten å bli forstyrret av andre.

Et annet aspekt er det å kunne skille mellom jobb og fritid, den balansen er viktig. Igjen er annekset redningen. Når jeg jobber, går jeg over tunet og inn i annekset. Der står Mac’en og en ekstra skjerm. Jeg har til og med en skriver skjult i et skap under pulten om man skulle trenge en utskrift av noe. Når arbeidsdagen er over slår jeg av lyset og drar på hytta igjen. Et skille jeg synes er veldig viktig.

Tilbake til hotellsuiten. Disse er jo også utstyrt med egen kaffemaskin. Selvfølgelig skulle jeg ha det i annekset også. Kall meg lat, men det er utrolig digg å kunne brygge seg en kopp kaffe på Nespresso maskinen når man sitter å jobber.

Annekset har som nevnt også sofagruppe og TV, så her kan man tillate seg en sofastrekk og en titt på nyhetskanalen i pausene.

Utstyr

Man trenger litt ekstra utstyr for å få et velfungerende hytte og hjemmekontor. Jeg bruker et stativ som jeg har laptop’en på, samt et eksternt tastatur og mus. Det gir bedre ergonomi, du slipper å se så mye ned. Bedre for skuldre og nakke. Under videokonferanser er det også bedre å få kamera opp i høyde med hodet. Skal du ha den beste bildekvaliteten er et eksternt kamera å foretrekke. Jeg bruker Logitech 4k Webkam.

Et videolys er nyttig på vinteren når det ikke er dagslys hele tiden, eller om du har en jobb hvor du må ta videomøter med folk i andre tidssoner. Jeg bruker også en ekstra skjerm. Alt dette utstyret får plass i skapet under pulten når annekset skal brukes av gjester.

Den nye normalen

Selv om pandemien er på hell har den endret på arbeidsvanene våre. Arbeidsgivere har også åpnet opp for større fleksibilitet. Hybride arbeidsplasser med hjemme- og hyttekontor blir den nye normalen. For mange er ikke jobben nødvendigvis et sted, men oppgavene som skal utføres.

Min arbeidsgiver har innført frihet til å kunne jobbe hvor man ønsker. Selvfølgelig treffes vi også på kontoret eller på andre arenaer. Jeg verdsetter denne fleksibiliteten høyt.

Tenk hyttekontor om du skal bygge nytt

Er du i planleggingsfasen med ny hytte, bør du tenke på dette. Selv om du ikke skal bygge anneks, bør du ha et sted man kan sitte å jobbe i fred om det er flere på hytta. Et skrivebord og kontorstol på et av soverommene er et bra alternativ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *