Sparer 40% med varmepumpe på hytta

Med galloperende strømpriser og ingen støtte til hytteeiere installerte jeg varmepumpe på hytta i begynnelsen av februar 2022. Valgte en sort Mitsubishi Kaiteki så den ikke vises så godt på stueveggen. Den nye varmepumpa har allerede gitt stor reduksjon i strømforbruk. Her er mine erfaringer.

Varmepumpe er ikke det peneste man kan ha på stueveggen. Derfor var både plasseringen og fargen på innedelen viktig. Jeg fikk plassert min nye varmepumpa over døra ut til gangen så det ikke er det første man ser når man kommer inn. Rørene går inn på kaldloft og så ut mot yttervegg.

Denne plasseringen er også optimal i forhold til varmefordeling og støy, jeg hører knapt varmepumpa.

Varmepumpe i annekset

Annekset ble også oppgradert med varmepumpe senhøsten 2022. Valgte sort Mitsubishi Zen, en mindre og litt slankere modell der.

Store besparelser

Jeg har spart over 40% på strøm siste måned, selv om det har vært kaldere ute de siste ukene. Dette burde jeg ha gjort for lenge siden, i tillegg til å spare strøm gir også varmepumpa jevnere varme. Den sørger også for bedre fordeling av varmen når jeg fyrer med ved. Varmepumpa sprer varmen fra vedovnen ved hjelp av de stillegående viftene i varmepumpa, svært nyttig når det er høyt under taket i stua.

Når jeg ikke er på hytta sørger varmepumpa for vedlikeholdsvarme på +10 grader i alle rom. Selv om varmepumpa står på stua, fordeler den varmen ut til alle rommene i hytta.

Annekset har ikke varmepumpe så der er det fortsatt panelovner som står for oppvarmingen. Men det blir vel varmepumpe der også på sikt.

Plassering av utedel

Plassering av varmepumpe

Plassering av varmepumpe på hytta er viktig. Hvis den er festet til grunnmuren slik det er hos meg så unngår du vibrasjoner og ulyder. Jeg har også plassert den bak hytta i le for vinden. Til våren skal jeg snekre hus til varmepumpa.

Mitsubishi varmepumpe

Hjemmesnekret hus til utedelen.

4 kommentarer til «Sparer 40% med varmepumpe på hytta»

 1. Hei
  Super nettside du har!
  Hvilken Kaiteki modell valgte du? Og – fungerer den bra ved minus 20 grader?

  1. Hei, jeg har en Kaiteki 6400. Dekker et areal på ca. 70kvm. Om du har et større areal som skal oppvarmes bør du vurdere 6600 modellen. Fungerer fint ned mot -20 grader.

 2. Hei
  Vi vurderer varmepumpe på hytta som ligger på Bergsjø ca 1050 moh. Her er det værhardt, om vinteren er det mye snø og ofte kraftig vind med snødrev. Det hender at både hytta og omgivelsene blir pakket inn av snø. Hvordan vil uteinnstallasjonen til varmepumpa takle slike værforhold? Har du erfart dette der du har hytte? Eventuelt kjenner du til om det er testet ut? Hilsen Inger

  1. Min hytte ligger også værutsatt til, men det er sjelden det pakker seg veldig mye snø bak hytta hvor utedelen til varmepumpa står.
   Men vind er det mye av, har ikke opplevd noen problemer med det. Jeg laget et lite hus til den, så den er litt beskyttet.

   Ta kontakt med produsenten eller en lokal montør, de har sikkert gode svar.
   Mitsubishi Varmepumper sin nettside er: https://mee.no/privat/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *