Smart oppbevaring på soverom

Man får aldri nok skapplass, det gjelder også på hytta. Dessverre blir bod og lagringsplass ofte nedprioritert når man tegner og planlegger hytta. Her kan du se hvordan du enkelt utnytter plassen over senga til oppbevaring med overskap som egentlig brukes på kjøkken.

Innred i høyden

Veggen over senga er et perfekt utgangspunkt for å lage ekstra oppbevaring. Ved å innrede i høyden utnytter du både plass som ellers ikke brukes og samtidig kan det gi bedre romfølelse ved at øyet dras oppover og rommet virker større og luftigere enn det egentlig er.

Jeg har valgt å bruke overskap til IKEA kjøkken. Disse har perfekt dybde, ikke for grunn og ikke for dyp. Gir god plass til klær, sengetøy og annet. Finnes i 40, 60, 80 og 100cm høyde. Jeg har valgt 80cm høyde for mitt prosjekt. Det gir god lagringsplass og samtidig nok plass til seng og sengegavl under. I midten har jeg brukt 60cm høye skap og laget en åpen hylle for å bryte opp litt. Det kan fort bli litt dominerende med en sammenhengende skaprekke.

Hyllen er laget av en dekkside som matcher frontene. Den hviler på lyslisten i front og en støttelist som går i hele veggens lengde i bakkant.

Jeg har brukt mørke skapstammer og skapfronter så det passer med innredningen ellers på soverommet. IKEA Laxarby som jeg har brukt er desverre utgått og erstattet med Lerhyttan. Sjekk ut sidene til IKEA for å finne fronter som passer din stil.

IKEA sine moduler er enkle å henge opp. Bruk IKEA Metod monteringsskinne og heng opp skapene i disse. Pass på at skinnen har godt forankret i stenderne i veggen. Jeg har også skrudd fast en list i underkant av skapene som en ekstra forsterkning.

Det er pent å avslutte med gesimstlist i toppen og lys/gesimslist under. Det virker litt nakent og halvferdig uten synes jeg.

Avslutt med nattbord og sengegavl

Om man ønsker kan man også ramme inn senga helt med gulvstående skap på hver side. Men pass på så det ikke blir for trangt, det kan fort gå ut over romfølelsen. Jeg har heller plassert to små kommoder på hver side av sengen. Disse er også fra IKEA og har samme finish som skapfrontene. (IKEA Hemnes kommode/nattbord)

Jeg har også laget sengegavl som passer under skapene. Sengegavelen har også fått sort omramming slik at den harmonerer med resten. Sluttresultatet er effektiv utnyttelse av plassen uten at det føles trangt.

4 kommentarer til «Smart oppbevaring på soverom»

  1. Hei, sengegavlen din – har du laget den selv fra bunnen av, eller har du kun laget «rammen» rundt?
    Hvor kan man få kjøpt en slik gavl, i ulike treverk- og stoffalternativer?

    1. Jeg har laget alt fra bunnen av. Rammen rundt og den stoff-trekte fyllingen.
      Vil tro at en møbelsnekker kan lage dette. Rammen rundt er det største jobben. Den polstrede og stoff-trekte fyllingen er også ganske enkel og lage.

  2. Hei, kjenner du til om man kan bruke PAX skuffer i Metod-skap? Synes maximera-skuffene ser for åpne ut til å feks ha sokker i. At alt vil falle ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *